Дитячий майданчик одного з об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Майже 800 об`єднань співвласників багатоквартирних будинків створено в Маріуполі, заявив під час зустрічі з громадою, присвяченої питанням розвитку ОСББ, міський голова Вадим Бойченко. За його словами, цього року на підтримку об`єднань було виділено понад 200 млн грн, а за три роки — більш як півмільярда.

Наголошуючи на необхідності реформування житлово-комунального господарства в Маріуполі, Вадим Бойченко сказав, що робота ЖЕКів не давала належного ефекту щодо обслуговування будинків. Тому міська влада вирішила віддати ці кошти жителям, щоб вони самі вирішували, куди спрямовувати фінансовий ресурс.

Міський голова звернув увагу на зростання довіри маріупольців до цієї ініціативи. «У перший рік ми створили тільки 15 об`єднань. Цього року ми долаємо позначку у 800. Отже, майже 50% житлового фонду міста буде у власності громади», — розповів він.

Зі свого боку муніципалітет і Група «Метінвест» реалізували програму підтримки.

«Перед нами стояло завдання створити затишні простори, щоб люди виходили зі своїх квартир, спілкувалися між собою. Це формує безпеку та відповідальність мешканців за своє житло», — наголосив Вадим Бойченко.

Фото прес-служби Маріупольської міськради.