Як поінформувала в. о. начальника управління культури і туризму Донецької ОДА Аліна Певна, фестиваль вертепів та колядок «Різдвяний передзвін» проводиться на Донеччині четвертий рік поспіль і спрямований на популяризацію українських традицій, обрядів, об’єднання суспільства України навколо історичних і культурних цінностей.

У програмі фестивалю — святкова хода учасників, глядачів та всіх охочих долучитися до зимової казки, виступи творчих колективів міст, районів та об’єднаних територіальних громад Донецької області та інших регіонів України у святковому концерті. Глядачі долучаться до інтерактивних ігор, візьмуть участь у конкурсах, змаганнях та святкових різдвяних віншуваннях. Кожен зможе придбати собі сувенір на святковій виставці-ярмарку декоративно-ужиткового мистецтва. Також під час фестивалю кожен охочий може скуштувати традиційну різдвяну їжу, поласувати смаколиками.

Минулого Різдва, у січні 2019 року, відкритий обласний фестиваль вертепів та колядок «Різдвяний передзвін» проводився у Званівській об’єднаній територіальній громаді. Тепер організатори запросили учасників і гостей до Святогірська — культурного, релігійного й оздоровчого центру української Донеччини.