Це поряд з привабливістю приносить і певні додаткові прибутки. Так роблять і в Берегівському лісгоспі. А все почалося з цікавої несподіванки...

— Уперше за сто років у селі Горбок прижився орлан-білохвіст. Тож ми з радості відремонтували там зруйнований готельний комплекс і назвали його «Орлан» — на честь цієї гордої птиці, — розповідає директор Берегівського держлісгоспу Богдан Шойного.

Заклад розташовано в дивовижної краси місцині — на території лісництва імені Маурера в селі Горбок сусіднього з Берегівським Іршавського району. Довкола ліс, поруч — озеро й ставок з рибою. А ще неподалік — справжнє «дике царство» у дубових гаях: обгороджений багатогектарний вольєр, у якому утримують понад сотню голів оленя карпатського і лані європейської. Тварин інтенсивно підгодовують, щоб швидше росли й міцніли, аби потім їх можна розселяти в інші регіони України. Спостерігати за граційністю цих звірів для туристів надзвичайно привабливо.

За словами завідувача готелю Лариси Огієвич, усі шість номерів — навіть люкс і напівлюкс — постійно зайняті. Сюди приїжджають і зустрічати Новий рік, і просто відпочити молоді сім’ї з Києва, Львова, інших міст. Адже тут кожної пори року свої принади — тиха краса природи, гриби, дика малина, інші ягоди, піші походи в ліс. Поруч — термальні басейни в селі Мідяниця або ж у місті Берегове. Одне слово, це свого роду фішка лісгоспу, яка приносить ще й доходи.

Ужгород.