За п’ять місяців своєї роботи Центр провів низку виїзних уроків у чотирьох областях — Одеській, Львівській, Волинській та Дніпропетровській. Освітній центр працює у форматі інтерактивних уроків, присвячених основам парламентаризму та діяльності єдиного законодавчого органу України — Верховної Ради.

Освітній центр за час свого існування став майданчиком для проведення зустрічей та майстер-класів школярів із парламентаріями, організовує дебати, виступи та обговорення. Так, уже 45 народних депутатів виступили лекторами та модераторами просвітницьких інтерактивних уроків для відвідувачів Освітнього центру.

Найбільше поталанило учням київської романо-германської гімназії — для них урок провів Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. А до Дня Святого Миколая сотні школярів з усіх куточків України у залі пленарних засідань взяли участь в урочистому зібранні, спробувавши себе у ролі народних депутатів.

Під час уроків відвідувачі Освітнього центру мають змогу ознайомитися з процесом розгляду та ухвалення законопроектів, дізнатися про типи виборчих систем та про формування місцевих громад. До уваги гостей парламенту представлено напрацьовані

Освітнім центром цікаві інформаційні та просвітницькі матеріали.

Освітній центр Верховної Ради оснащено проекторами та екраном для перегляду відео за технологією повної присутності. Інтерактивні уроки проводяться для груп по 15—24 особи. Тривалість уроку — година.

Дізнатися про діяльність українського парламенту можна з підручників і посібників, але набагато цікавіше поглибити свої знання, завітавши до Верховної Ради України.

Докладніше про те, як потрапити на урок до Освітнього центру, можна за посиланням: 

https://drive. google. com/file/d/1qmjRi7E38rQDxrJI0vQuA2f0Sldp-ec1/view? fbclid=IwAR1PLAv46Gq4UXOLnX—Ez5FAahqLZTh6dvFL53W9IpukctfUzIvjVInXrFaw

За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА (з архіву «Голосу України»).