Зала холодового ланцюга дає змогу підтримувати необхідну температуру зберігання вакцини майже для 1,5 мільйона людей у Донецькій області, зокрема 300 тисяч дітей.

Закупівля обладнання для холодових ланцюгів передбачена програмою ЮНІСЕФ у галузі підтримки національної системи охорони здоров’я. Її метою є забезпечення необхідних умов зберігання вакцин. Окрім Донецької області, кімнати для холодових ланцюгів отримали ще п’ять регіонів у рамках покращення національної програми імунізації.

Приміщення, де нині встановлено обладнання, було реконструйовано та належно введено в експлуатацію за фінансової підтримки Донецької обласної держадміністрації.

«Ця робота є життєво важливою, оскільки в Україні показник імунізації — один із найнижчих у світі, — зазначила під час передачі обладнання Регіональний директор ЮНІСЕФ у Європі та Центральній Азії пані Афшан Хан (на знімку). — Унаслідок нещодавнього спалаху кору та численних випадків захворювання на дифтерію партнерство з урядом та місцевою владою є стратегічним. Нам потрібно спільно реагувати на ризики спалаху інфекцій і вживати всіх необхідних заходів, щоб підняти рівень вакцинації. Через ефективне управління закупівлями ми можемо забезпечити всіх дітей вакцинами, зосібна й тих, які проживають у районах, що постраждали від конфлікту».

Заступник голови Донецької ОДА Денис Клюшников подякував Дитячому фонду ООН 
(ЮНІСЕФ) за надану підтримку.

«У цей складний час допомога міжнародних організацій є дуже важливою для мешканців Донеччини, — сказав він. — Ми високо цінуємо діяльність ЮНІСЕФ у сфері охорони здоров’я, освіти, забезпечення питною водою та захисту дітей. Обладнання, яке ми отримали від ЮНІСЕФ, забезпечить зберігання вакцин у належних умовах. Холодильна камера дає можливість зберігати вакцини, необхідні для потреб 1,5 мільйона мешканців регіону. Сподіваюся, що й надалі ми будемо плідно співпрацювати на благо мешканців нашого регіону».

Нагадаємо, ЮНІСЕФ працює у 190 країнах для охоплення найуразливіших дітей та молоді, які найбільше потребують допомоги.

Від початку конфлікту на сході України ЮНІСЕФ працює над реалізацією ключових зобов’язань із задоволення гуманітарних потреб дітей, зокрема доступу до освіти, психосоціальної допомоги, води і санітарії, навчання з питань мінної небезпеки, охорони здоров’я матері та дитини, а також послуг для людей, що живуть із ВІЛ/СНІД.

Головна мета програми ЮНІСЕФ в Україні на 2018—2022 роки — сприяти прогресивній реалізації прав усіх дітей та скоротити прогалини в доступі дітей до найнеобхідніших послуг, зберігаючи баланс між гуманітарною діяльністю та діяльністю з розвитку.

А також сприяти включенню розбудови миру та подолання наслідків конфлікту до поточних реформ у соціальній сфері та децентралізації.

Фото прес-служби Донецької ОДА.