Як повідомили у Львівській міській раді, обласний центр екстреної допомоги та медицини катастроф віртуально переїхав у Старий Самбір, обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих і державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр — у селище Дубляни Самбірського району.

Перед тим Львівська обласна клінічна лікарня перереєструвалася в селищі Великий Любінь Городоцького району.

Міський голова Андрій Садовий виступив категорично проти таких віртуальних переїздів. І вважає, що це робиться з однією метою — щоб податки не йшли в бюджет міста.

«Уже маємо прецедент обласної клінічної лікарні, де головний лікар перереєстрував юридичну особу в Городоцький район. Те саме хотіли зробити з психіатричною лікарнею — перереєструвати її у Миколаївський район. Нині маємо інформацію, що перереєстрували ще три заклади. При цьому жодних погоджень, жодних повідомлень про це для нас від обласної ради не було. І це неприпустимо, тому що Львів — обласний центр, третина мешканців області проживає у Львові. Більшість працівників лікарні та їхні відвідувачі — львів’яни, які користуються інфраструктурою міста, відвідують навчальні заклади, і ми з міського бюджету витрачаємо кошти на інфраструктуру навколо лікарні», — прокоментували в департаменті гуманітарної політики ЛМР.

В обласній раді вважають, що місто повинно теж фінансувати обласні лікарні, тому всіляко підтримують віртуальне переселення медичних закладів. Насправді йдеться про вже звичне перетягування каната між обласною та міською радами і перерозподіл фінансів.