Працівники слідчого управління поліції Кіровоградської області під процесуальним керівництвом прокуратури викрили групу осіб, підозрюваних у заволодінні майном сільгосппідприємства в Долинському районі.

Встановлено, що члени злочинної групи залучили до протиправних дій жителів області, серед яких депутати сільської ради та два державні реєстратори, повідомляє сектор комунікації поліції Кіровоградщини. З метою заволодіння майном зловмисники неодноразово проводили перереєстрацію підприємства на фіктивних осіб. До вчинення протиправних дій рейдери мали намір залучити групу неповнолітніх студентів.

Особам, причетним до протиправних дій, повідомили про підозру у вчинені злочину за ч. 4 ст. 190 (шахрайство в особливо великих розмірах) ККУ.

З метою усунення причин, які сприяли залученню неповнолітніх до вказаних дій, та недопущення в майбутньому подібних випадків правоохоронці звернулися з відповідним поданням до держорганів щодо поглиблення роботи з адміністрацією навчального закладу. Працівники ювенальної превенції провели зі студентами та їхніми батьками роз’яснювальну роботу.