Як уже повідомлялося, футболісти київського «Динамо» вийшли з відпустки, пройшли медогляд і провели перші тренування.

А їхній наставник Олексій Михайличенко (на знімку) охоче розповів про плани на підготовчий етап до другої частини сезону.

— Який настрій нині у колективі?

— Бойовий. Він і має бути таким, бо є бажання довести, насамперед самим собі, що невдалі матчі в першій частині сезону були випадковістю. Звичайно, у новому році чекаємо від команди перемог та успішних поєдинків.

— Чи володієте інформацією про функціональний стан футболістів після їхнього повернення з відпустки?

— Думаю, про це дізнаємося у перші дні зборів. За всіх не скажу, але впевнений, що хлопці, попри відпустку, кожен займався індивідуально — хтось у футбол грав, хтось бігав. Вони — професіонали.

— Можливо, давали підопічним індивідуальні завдання на час відпочинку?

— Ні, такого не було. Ми чудово розуміли, що це лише формальність. Якщо людина сама захоче, то вона неодмінно готуватиметься. Але ми попереджали гравців, що втягувальних тренувань не буде. А з першого дня на них чекає серйозна робота.

Сподіваюся, вони мене почули, бо навіть перші тренування показали, що хлопці готові.

— У складі — чимало нових облич, зокрема молодих виконавців. Які надії покладаєте на них?

— Вони мають продемонструвати належний рівень, вишкіл та бажання. Тоді буде висока конкуренція, від якої багато що залежить. Ми продублювали кожну позицію, хоча при цьому є певні нюанси з травмованими. Зокрема, центральний оборонець Денис

Попов, сподіваємося, за кілька днів має повернутися до загальної групи. Також запросили молодих хлопців, які можуть скласти конкуренцію, і повернули з оренди нападника Назарія Русина. Маємо надію, що він зможе стати основним нападником.

Окрім того, переглядатимемо Ібрагіма Каргбо, якого запросили минулого року. Але тоді він не мав права грати за нас. Беремо його на збір та покладаємо на нього надії. Сподіваємося, що в нас на кожній позиції буде гідна конкуренція, яка дасть нам змогу грати краще...

Динамівці в ці дні тренуватимуться на своїй базі, а завтра вилетять до Туреччини на перший зимовий збір.

Додаткова інформація  від «Голосу України»

20-річний центральний нападник Ібрагім Каргбо — уродженець Сьєрра-Леоне, має бельгійське громадянство, гравець молодіжної збірної Бельгії. Зріст 192 см. Окрім Ібрагіма, на збір із першою командою вирушать вихованці динамівської академії — оборонці 17-річний Ілля Забарний (186 см) та 19-річний Олександр Сирота (189 см).

Інформація про те, що новачок «Динамо» 21-річний Олабіран Блессінг Муїва (Беніто) не полетить з першою командою «біло-синіх» на збір до Туреччини, не підтвердилася. Атакувальний півоборонець прибуде до Києва, щойно владнає проблеми зі своїм закордонним паспортом та українською візою. Після прибуття до столиці України нігерієць одразу вирушить на медичний огляд, після чого «Динамо» офіційно оголосить про підписання контракту з цим виконавцем.

Якщо це станеться до 15 січня, Беніто разом із «Динамо» вирушить на збір. Якщо ні, то вінгер приєднається до нової команди безпосередньо на місці проведення збору.

Фото ФК «Динамо».