Вручали пакунки в обласному центрі міський голова Тернополя Сергій Надал спільно з активістами Спілки Української Молоді. Така передача дарунків — один з етапів акції «Теплом зігріємо серця». Її вшосте організовує і проводить Спілка Української Молоді — одна з найбільших українських молодіжних організацій, осередки якої діють у 12 країнах.

Юні українці — члени СУМівських осередків Сполучених Штатів Америки, Канади, Великої Британії, Німеччини, Австралії — впродовж року збирали кошти, організовуючи різноманітні благодійні та мистецькі заходи, щоб пожертвувати зібране на закупівлю подарунків для своїх ровесників в Україні.

«Нині особливий період Новорічно-різдвяних свят, коли діти чекають дива та подарунків. І дуже приємним є те, що СУМівці за кордоном укотре організувалися, щоб допомогти друзям в Україні. Адже українці всього світу — це справді одна родина, об’єднана одними цінностями, прагненнями й ідеалами», — наголосив Сергій Надал.

Очільник Тернополя висловив вдячність активістам СУМу за організацію цієї благодійної акції, волонтерство і допомогу армії та активну життєву позицію.

«Загалом цього року в Україні СУМівці передали понад 2 300 пакунків із солодощами, іграшками, книгами, канцелярським приладдям, одягом та взуттям. Різдвяні гостинці отримали діти в Дніпрі, Кагарлику, Калуші, Києві, Краматорську, Львові, Миколаєві, Новоайдарі, Сквирі, Тернополі, Хмельницькому», — розповіла СУМівка Леся Голик.

Доброчинна акція «Теплом зігріємо серця» триває з 2014-го. За шість років дітям українських бійців передано понад 12,5 тисячі пакунків із дарунками на загальну суму більш як 320 тисяч доларів, повідомляють на сторінці «СУМ в Україні (Тернопіль)» у Фейсбуці.

Фото надано Лесею ГОЛИК.