Його ініціатором став один із них — старшокласник школи № 1 Іван Городівський.

Стажери дізнались, як формується бюджет громади й ухвалюються рішення, що змінюють обличчя міста-курорту, як функціонує й удосконалюється та оновлюється його інфраструктура. Тим паче, що у Миргороді, як то кажуть, є чого повчитися не лише школярам, а й колегам з інших міст (про тамтешні інноваційні підходи до питань енергозбереження, заохочення громадських ініціатив тощо наша газета вже повідомляла).

Не минулося, звісно, й без спільних мозкових штурмів задля розв’язання найпекучіших проблем. Апогеєм стала цікава гра, що передбачала обговорення, пропозиції, дискусії та, власне, пошук оптимальних рішень, які враховують запити й інтереси більшості мешканців міста.

Саме практику роботи в команді, яка необхідна при налагодженні такого складного механізму, як місто, старшокласники назвали чи не найважливішою складовою отриманого ними досвіду під час заключної зустрічі з міським головою Сергієм Соломахою. На ній вони презентували свої звіти про стажування. Водночас керівник міста подякував юним землякам за небайдужість і запросив їх до ще активнішої співпраці вже після завершення навчання.

Окрім згаданого напуття учні отримали сертифікати про завершення стажування в органі місцевого самоврядування.