Україна як держава наполягатиме на тому, щоб повернути всі тіла загиблих громадян України в авіакатастрофі в Ірані і щоб усі винні понесли покарання, а родини і близькі загиблих отримали компенсації. На цьому наголосив на брифінгу в парламенті після Погоджувальної ради Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков (на знімку).

«Верховна Рада також докладатиме максимум зусиль до цього процесу, — запевнив Д. Разумков. — Усе, що залежатиме від нас, ми робитимемо».

Глава парламенту також поінформував, що профільний комітет наразі опрацьовує проект постанови Верховної Ради стосовно реакції парламенту на трагедію, що сталася.

Кажучи про законодавчу роботу парламенту в новому році, глава парламенту висловив сподівання, що його робота буде плідна і конструктивна. «Дуже сподіваюся, що 2020 рік буде дуже конструктивним, плідним, ми зможемо зберегти той позитивний темп, який був у 2019 році, — зазначив Дмитро Разумков. І дуже хотілося б, щоб ті перші позиції спільної ефективної роботи парламенту ми змогли зберегти і примножити у 2020 році».

На запитання, коли парламент розглядатиме законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення у другому читанні, Дмитро Разумков зазначив, що цей проект закону є дискусійним. «Станом на сьогодні цей законопроект не стоїть у порядку денному, але ми йдемо до того, щоб розглядати всі закони, які є в порядку денному сесії, — сказав Голова Верховної Ради. — Час у нас ще є для цього. Думаю, ми будемо ще опрацьовувати ці питання як із представниками політичних партій, так само і з депутатським корпусом, і суспільством у першу чергу, адже це — більш ніж важливо».

Нинішнього тижня, як повідомив Дмитро Разумков, парламент розглядатиме і кадрові питання, зокрема, щодо складання повноважень народного депутата України Іриною Венедіктовою, котра наразі виконує обов’язки керівника Державного бюро розслідувань (парламентарка вже написала заяву про складання депутатських повноважень). А також найближчим часом може розглядатися питання щодо зміни голови Комітету з питань правової політики (котрий досі очолювала Венедіктова) та інших парламентських комітетів.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут