Десятий рік поспіль Міжнародний благодійний фонд «Нове покоління» спільно з керівником проекту «Help Us Help» взимку і влітку запрошують вихованців Запорізького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей на відпочинок до табору у селищі Ворохта Івано-Франківської області.

З 1 по 12 січня підлітки, які опинилися у складних життєвих обставинах та тимчасово влаштовані до центру соціально-психологічної реабілітації дітей, перебували у зимовому таборі. Вони мали змогу навчитися кататися на лижах і сноубордах у «Буковелі».

У цьому їм допомагали інструктори з Канади, Америки та України. Адміністрацією туристичного комплексу «Буковель» було безплатно надано спорядження. Так, підлітки, які у свої 14—17 років жодного разу не ставали на лижі, змогли їх освоїти за три години, повідомила прес-служба Запорізької ОДА.

У вільний від катання час вони брали участь у роботі цікавих майстерень: з виготовлення різдвяних тістечок, писанкарства, флористики, з шиття та художньої обробки шкіри тощо. Також долучилися до українських традицій — скуштували на Святвечір 12 страв, з колядками ходили вітати друзів. Вони із задоволенням відвідали концерт митців Львівського національного академічного театру опери та балету.

Також діти підіймалися канатною дорогою в гори, де грали в сніжки та каталися на санчатах. Завдяки ініціативі Міжнародного благодійного фонду «Нове покоління» спільно з керівником проекту «Help Us Help» вони мали змогу гарно відпочити та знайти нових друзів не тільки з України, а й з Канади, Америки, Франції.

Фото департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА.