На знімку: Валентин Старостін та Ігор Кочергін під час презентації.

Видання розповідає про історію становлення, розвитку центральної частини міста, трансформацію площі ринку з XVIII століття до сьогодення. Мета видання — популяризація історичної, архітектурної, культурної спадщини Дніпра, повідомила прес-служба міськради.

«Загалом видання — кооперація майже 10 авторів, фахівців. Путівник має три блоки: історія, етапи забудови та прогулянки містом. Текстова інформація супроводжується світлинами, — зазначив заступник начальника управління з питань охорони культурної спадщини міськради, член обласної організації Національної спілки краєзнавців України Валентин Старостін. — Для зручності зображено схему маршруту старим ринком, тобто можна його самостійно пройти. Нині путівник є у відкритому доступі у туристичному інформаційному центрі, також він розповсюджуватиметься через краєзнавців і гідів».

Доктор історичних наук, голова правління обласної організації НСКУ Ігор Кочергін, який працював над зведенням матеріалу, зазначив: «Це видання дає значний поштовх для розвитку краєзнавства нашого міста і його іміджу загалом. На жаль, більшість городян не знають історію міста, хоча щодня ходять вулицями, заходять у будинки. Тому одне із головних завдань цієї книжки — донести до дніпрян і туристів інформацію про найпривабливіші об’єкти».

Фото прес-служби Дніпровської міськради.