На знімку: урочище «Заброддя», Підлісецьке лісництво.

Для тваринного світу замерзла земля й дерева без листя — це справжнє випробування. Тому підгодівля диких тварин відіграє важливу роль у підтримці чисельності їхнього поголів’я. Працівники лісових господарств допомагають тваринам пережити важкий період. Відтак зимова підгодівля диких звірів — важливий захід, який постійно здійснюється підрозділами державного підприємства «Кременецьке лісове господарство», що діє в Тернопільській області.

Більшість осінньо-зимових кормів бідні мінеральними речовинами: солями натрію, калію, фосфору. Тому під час зимового періоду диким тваринам треба викладати сіль. Для цього влаштовуються солонці, які охоче відвідують травоїдні. Також завдяки цьому звірі притримуються відповідних територій. 

Найпростіший солонець роблять на пеньках. Лісівники радять облаштовувати солонці разом із годівницями. Вони захищені від атмосферних опадів, сіль із них не вимивається дощем. Крім того, звірі дуже швидко звикають до тих годівниць, де є солонець.

У холодну пору звірі та птахи нерідко гинуть не тільки від холоду, а й від нестачі кормів. Тому завдання лісівників — допомогти їм перезимувати.

Фото надано прес-службою ТОУЛМГ.