За інформацією директора департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ольги Довжук (на знімку), відповідно до постанови уряду, у зв’язку зі зменшенням вартості одного кубічного метра природного газу з 6235,51 до 4276,69 грн теплопостачальним організаціям було рекомендовано переглянути вартість послуги з централізованого опалення для споживачів у грудні.

Відповідне рішення прийняли шість теплогенерувальних підприємств області. КП «Теплоенергетик» (Кропивницький), СП ТОВ «Світловодськпобут», КП «Власівські мережі» зменшили тариф на опалення для населення. КП «Долинський міськ-комунгосп» — для населення та бюджетних установ. КП «Енерговодоканал» (смт Смоліне Маловисківського району) та КП «Сількомунгосп» (село Суботці Знам’янського району) — для бюджетних установ (ці два підприємства послуги населенню не надають).

Крім зниження тарифу, на зменшення вартості послуг із централізованого опалення в грудні вплинуло і застосування теплопостачальниками температурного коефіцієнта, меншого за одиницю, у зв’язку з вищою температурою зовнішнього повітря, ніж враховувалося у тарифах.

Найсуттєвішу економію отримали в Кропивницькому. Суму сплати за стандартну однокімнатну квартиру зменшено на майже 584 грн, за двокімнатну — на 835 грн, трикімнатну — на майже 1087 грн.

Єдине теплопостачальне підприємство, яке не корегувало тарифи на опалення в бік зменшення, — КП «Теплокомуненерго» (Олександрія).

Тим часом обласна влада акцентує увагу на необхідності погашення боргів теплогенерувальних підприємств за використані природний газ та електричну енергію.

Фото з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.