Результатом стало зниження рівня злочинності на 3,8% та посилення партнерства з населенням. Про це йшлося на координаційному засіданні щодо підбиття підсумків роботи експертної ради з втілення інноваційних ідей в ГУ Нацполіції області. У заході взяли участь начальник поліції області Микола Семенишин та керівники поліцейських підрозділів.

Серед перших результатів — реалізація п’яти проектів: «Безпечний будинок», «Відновні практики: прості рішення складних питань», «Приєднуйся», «Формування гендерної культури в поліції Донеччини», «Ефективна комунікація поліції з населенням».

У населених пунктах області відкрито 135 безпечних будинків, де встановлено відеонагляд, освітлення, обладнано дитячі майданчики, а з жителями постійно працюють дільничні. Результатом стало зниження рівня правопорушень, зведення до мінімуму конфліктів між сусідами та налагодження діалогу мешканців з поліцейськими.

27 шкільних служб порозуміння створено в рамках проекту «Відновні практики: прості рішення складних питань», спрямованого на безпеку дітей та мирне вирішення конфліктів між однолітками. В освітніх закладах запроваджено «зелені кімнати» для роботи з дітьми, які стали потерпілими, свідками правопорушень тощо.

Подяками та подарунки за участь у спільних проектах керівництво поліції Донеччини відзначило голову громадської організації «Фонд розвитку Маріуполя» Тетяну Ломакіну і члена правління ГО «Маріупольська спілка молоді» Уляну Токарєву.