Глава держави повідомив, що в Ірані нині перебувають 10 українських фахівців, які працюють над ідентифікацією та поверненням тіл загиблих в Україну. «Декілька наших громадян ідентифіковано», — повідомив Володимир Зеленський. Він поінформував, що поставив завдання повернути тіла загиблих якнайшвидше.

«Ми сподіваємося, що це має відбутися саме 19 січня. Можливо, буде плюс-мінус два дні. Але ми поставили таке завдання і перед нашими, і перед іранськими фахівцями», — зазначив Президент. Він наголосив, що цього тижня кожна родина загиблих українців отримає компенсації від держави в розмірі 200 тис. грн. Крім того, Україна вимагатиме від Ірану виплат додаткових компенсацій. Також Президент пообіцяв надати необхідну допомогу, пов’язану з похованням загиблих.

Щоби вшанувати пам’ять канадських громадян, які загинули внаслідок збиття літака рейсу PS752, Володимир Зеленський відвідав Посольство Канади в Україні, інформує прес-служба глави держави.

Президент України зробив запис у Книзі пам’яті, розміщеній у посольстві біля меморіальної таблички з іменами жертв авіакатастрофи.

«Колись людство винайшло літаки. Колись людство винайшло зброю. Та чи зможе колись людство винайти дієвий спосіб, щоб захистити себе від своїх же творінь? І чи зможе колись людство винайти слова, що змогли б описати наш спільний нестерпний біль через трагедію збитого «Боїнга-737»?» — написав В. Зеленський. Президент зазначив, що історично Україна та Канада мають багато спільного, а нині дві дружні країни, на жаль, об’єднує і спільне горе. «Мої щирі співчуття родинам і близьким загиблих громадян Канади та України. Мої щирі співчуття родинам і близьким загиблих громадян інших держав — Ірану, Швеції, Великої Британії та Афганістану. Вічна пам’ять загиблим!» — зазначив Володимир Зеленський у Книзі пам’яті.

Під час спілкування з послом Канади в Україні Ларисою Галадзою глава держави висловив співчуття канадському народу в зв’язку з трагедією.

Тим часом Офіс Генерального прокурора та Служба безпеки України звернулися до компетентних органів Ірану із запитом про правову допомогу, пов’язану з передачею українським правоохоронцям бортових самописців зі збитого літака.

У Генпрокуратурі нагадали: слідство у справі збитого українського «Боїнга» продовжуватиметься за статтями Кримінального кодексу, які передбачають відповідальність за умисне вбивство двох і більше людей та знищення літака. Досудове розслідування здійснює Головне слідче управління СБУ.