Про це вона заявила 16 січня нинішнього року під час телефонної розмови з Віце-маршалком Сейму Республіки Польща Ришардом Терлецьким.

Привітавши свого польського колегу з призначенням співголовою Парламентської Асамблеї України і Республіки Польща, О. Кондратюк підкреслила, що розраховує на активний діалог та ефективну співпрацю парламентів України та Польщі.

У зв’язку із затвердженням складу української та польської частин Асамблеї співрозмовники домовилися погодити спільно ближчим часом строки проведення чергового XIII засідання.

Під час бесіди сторони наголосили на необхідності зміцнення україно-польського стратегічного партнерства на засадах взаємоповаги, добросусідства, ефективної співпраці, спрямованої на досягнення цілей європейської та євроатлантичної інтеграції.

Наголосивши на важливості україно-польського діалогу, Ришард. Терлецький висловив Олені Кондратюк співчуття у зв’язку із трагедією в Ірані літака української авіакомпанії МАУ.

У ході розмови зі своїм польським колегою заступниця Голови Верховної Ради України зачепила питання правового захисту і підтримки з боку польських органів влади громадян України, які тимчасово працюють у Республіці Польща.

Розмова відбулася з ініціативи української сторони.

Довідково

Парламентська Асамблея України і Республіки Польща створена у 2003 році. ХІІ засідання відбулося 07—08.03.2019 року в м. Києві. Черговість проведення наступного засідання — за польською стороною.

23.09.2019 року затверджено новий склад української частини Асамблеї, а 19.12.2019 р. — польської. Співголовою української частини є за-ступниця Голови Верховної Ради України О. Кондратюк. Спіголовою польської частини перепризначено Віце-маршалка Сейму РП, представника правлячої партії «Право і Справедливість» Р. Терлецького.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.