Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення весняної сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору (ПА НАТО), що відбудеться у період з 22 по 25 травня 2020 року в Києві. «Апарат Верховної Ради і Верховна Рада України вже розпочали відповідну підготовку. Сподіваюся, що інші структурні підрозділи та відомства долучаться до цього процесу», — зазначив він.

Учасники засідання затвердили персональний склад Оргкомітету, загальний склад якого був затверджений Постановою Верховної Ради «Про проведення у 2020 році весняної сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору» від 25 квітня 2019 року (№ 2705-VIII).

Члени Оргкомітету прийняли рішення про утворення Робочої групи з підготовки та проведення весняної сесії ПА НАТО у складі народних депутатів, працівників апарату Верховної Ради, секретаріату Кабінету Міністрів та центральних органів виконавчої влади. Відповідальним за загальну координацію підготовки заходу затверджено Керівника апарату Верховної Ради Вячеслава Штучного.

На засіданні також було розглянуто основні напрями роботи та затверджено План заходів з підготовки та проведення весняної сесії ПА НАТО.

«Важливо, щоб все було зроблено у визначені строки, якісно і згідно із законодавством», — наголосив Дмитро Разумков. Голова Верховної Ради також окремо зупинився на питаннях безпеки і охорони.

Наступне засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення весняної сесії ПА НАТО заплановано на початок березня.

Закриваючи засідання, Голова Верховної Ради відзначив, що всім необхідно відповідально поставитися до окреслених завдань, щоб провести цей важливий захід на високому рівні.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут