Ця пропозиція надійшла від заступника міністра оборони Олексія Марценюка.

Йдеться про історичну будівлю — колишній Народний дім, споруджений за гроші громади в 1855 році з ініціативи Головної руської ради. У листопаді 1918 року у цих стінах проголошували створення Західноукраїнської Народної Республіки. Тут діяла друкарня, заснована для видання шкільних підручників, працював перший український професійний театр «Руська Бесіда».

Нині при Будинку офіцерів діють воєнно-історичний музей, кінотеатр, працюють колективи художньої самодіяльності. Споруда є пам`яткою архітектури місцевого значення.

У Міністерстві оборони аргументують своє рішення тим, що виручені кошти спрямують на придбання житла для військових.

Начальник Будинку офіцерів Віталій Провозін заявив, що цю ініціативу не підтримує керівництво Генштабу та командування Сухопутних військ, тому спрямовано відповідні листи до Міністерства оборони.

Повідомлення про наміри продати старовинну будівлю в самому серці Львова викликало великий резонанс серед громадськості та істориків. Відреагував на рішення Міністерства оборони і міський голова Львова Андрій Садовий, який запропонував зберегти

Будинок офіцерів. Міська рада готова профінансувати реставрацію історичної будівлі й виділити необхідні 13 млн грн.

«Для львів`ян важливо, щоб будівля не втратила свого історичного значення та продовжила служити для того, щоб гуртувати і сприяти розвитку українців та виховувати нові покоління у дусі патріотизму», — вважає міський голова Андрій Садовий і пропонує використовувати будівлю в інтересах Збройних Сил — відновити там український театр, відремонтувати кінозали та відкрити творчі мистецькі осередки для молоді.

Міністерство оборони наразі не виставило на продаж Будинок офіцерів у Львові, однак вивчає усі можливі шляхи отримання коштів для забезпечення житлом військовослужбовців.