Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, перший заступник керівника управління забезпечення міжпарламентських зв’язків апарату Верховної Ради України Олександр Фурман, керівник секретаріату Голови Верховної Ради України Юрій Лубкович.

 


Голова ОБСЄ, Прем’єр-міністр, міністр європейських і закордонних справ Республіки Албанія Еді Рама.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут 

Очільник українського парламенту подякував за підтримку Албанією боротьби України за територіальну цілісність і захист національних інтересів. «Ця стала підтримка спостерігається вже протягом багатьох років. Ми її відчуваємо як на двосторонньому рівні, так і під час взаємодії на рівні різних організацій, в тому числі в Організації Об’єднаних Націй», — підкреслив Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради висловив сподівання, що в подальшому взаємини з Албанією стануть ще кращими, чому може сприяти, зокрема, відкриття українського посольства в Тирані. Зокрема, він впевнений, що відносини країн на міжпарламентському рівні будуть «більш глибокими, якісними та регулярними».

Дмитро Разумков також наголосив, що розраховує на підтримку ОБСЄ у питанні припинення вогню на Донбасі: «Ми сподіваємося, що ОБСЄ зіграє ключову роль у тому, щоб на сході дійсно настало перемир’я і повністю припинилися обстріли».

Своєю чергою Еді Рама зазначив, що ОБСЄ зробить усе, щоб бути корисною Україні і «тим людям, які проживають в районах, охоплених конфліктом».

«Я знаю, що склалася важка ситуація. Ми не розраховуємо, що вирішимо всі проблеми, але ми справді будемо приділяти максимум уваги тому, як можна змінити ситуацію заради людей. Наша мета — досягнення стійкого перемир’я, щоб не було жодних пострілів», — наголосив Голова ОБСЄ.

Також Еді Рама засвідчив готовність працювати над посиленням спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) в Україні, зокрема, над підвищенням технічного і технологічного потенціалу для забезпечення цілодобового моніторингу у відповідних районах.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.