У День соборності глава парламенту покладе квіти до погруддя Тараса Шевченка у Херсоні та візьме участь у заходах із нагоди свята. У рамках візиту Д. Разумков побуває також у товаристві з обмеженою відповідальністю «ДАНОН ДНІПРО». На цьому підприємстві виробляють продукцію відомих молочних брендів. У планах очільника парламенту — ознайомлення з роботою підприємства та спілкування з трудовим колективом.

Графіком робочого візиту передбачено також відвідини Херсонської державної морської академії — закладу вищої освіти IV рівня акредитації. Тут готують фахівців повного спектра плавальних, суднобудівних та морських робітничих спеціальностей.

Ознайомившись із навчальною базою, Д. Разумков має намір зустрітися з науково-педагогічними працівниками та студентами академії. А також — поспілкуватися з журналістами. Окремо Голова Верховної Ради дасть інтерв’ю для телерадіокомпанії «UA: ХЕРСОН».

Цього самого дня по обіді Д. Разумков побуває на державному підприємстві «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» — «Машпроект», що в Миколаєві. Тут розгорнуто виробництво двигунів і турбін. А нині проводиться випробування дослідного зразка газотурбінного двигуна, який розробили й виготовили місцеві фахівці. У рамках цього візиту заплановане спілкування з трудовим колективом та пресою.

У планах також візит до філії «Дельта-лоцман» державного підприємства «Адміністрація морських портів України», яка надає послуги лоцманської проводки суден та регулювання руху суден в акваторіях та на підхідних каналах усіх морських портів та терміналів України. А наприкінці дня розмова на платформі миколаївської телерадіокомпанії «НІС-ТВ».

У четвер глава парламенту перебуватиме в Одесі. Тут він відвідає військово-морський ліцей імені віце-адмірала Володимира Безкоровайного — сучасний військовий навчальний заклад, який готує військових фахівців для Збройних Сил України. У 2014 році його передислокували сюди з міста Севастополь. У цьому закладі Д. Разумков має намір вручити відзнаки Верховної Ради України.

Далі візит до державного підприємства з іноземними інвестиціями «Контейнерний термінал Одеса». Портовий оператор належить муніципалітету міста Гамбург і проводить вантажно-розвантажувальні роботи та зберігає вантажі. Програмою візиту передбачено спілкування з журналістами.

У рамках робочої поїздки Д. Разумков побуває у товаристві з обмеженою відповідальністю «Телекарт-Прилад». Національний виробник сучасних цифрових засобів зв’язку виготовляє продукцію для силових структур і енергетичного сектору. Програмою передбачено також пішохідну екскурсію містом. А потім — візит до одного з найстаріших закладів вищої освіти України, всесвітньо відомого Одеського національного університету імені І. І. Мечникова. Тут керівник законодавчого органу влади ознайомиться з презентацією морських досліджень за напрямами гідробіологія, екологічний моніторинг морського середовища, морська геологія і геохімія океанів та морів, геоархеологія тощо, які здійснюють науковці та студенти університету. На завершення — традиційне інтерв’ю для місцевого телеканалу.

Вл. інф.