Під час зустрічі Дмитра Разумкова зі студентами Херсонської державної морської академії.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут 

І для відвідання очільник парламенту не випадково обрав Херсонську державну морську академію та підприємство «Данон Дніпро». 

Адже ХДМА дає молоді можливість здобути «флотські» спеціальності, які мають стабільний попит в усьому світі, а відомий виробник йогуртів та іншої молочної продукції є зразком успішного інвестиційного проекту. У підприємство вклали понад мільярд гривень, створивши сучасний промисловий комплекс — його робітники нині заробляють майже п’ятнадцять тисяч гривень на місяць. Він також став «локомотивом» розвитку кількох ферм краю, де корови дають якісне й безпечне молоко. Тому такі приклади варто вивчати і наслідувати, щоб розвивати економіку. Адже успішні інвестиційні програми для неї є ключовими. «Без залучення інвестицій нам буде важко відбудувати інфраструктуру та державу», — наголосив Дмитро Разумков.

Графік поїздки був дуже щільний, але Голова Верховної Ради знайшов час і для обміну думками з приводу української політики та політикуму, економіки й місцевого самоврядування. На брифінгу журналісти місцевих та національних ЗМІ запитували його, зокрема, про «болючу точку» обласного центру — транспортну розв’язку, що має поєднати Суворовський й Дніпровський райони Херсона. Її не можуть добудувати вже шостий рік, і роботи на об’єкті знову припинили, бо закінчилося бюджетне фінансування. «У нас налагоджена співпраця з обласною та міською владою: якщо будуть звертатися, будемо спільно шукати шляхи вирішення цього питання», — запевнив Дмитро Разумков.

Запитували херсонці і про резонансні законопроекти, що їх нині обговорюють і в парламентських кулуарах, і поза ними, а також цікавилися його позицією щодо можливого скорочення кількісного складу Верховної Ради та підвищення депутатських зарплат. Про зарплати Дмитро Разумков висловився так: «Зарплати завжди комусь замалі, комусь завеликі. Та всі депутати повинні розуміти, що їхні заробітки «прив’язані» до прожиткового мінімуму.

Всім би хотілося отримувати більше, але в мене язик не повернеться ставити таку вимогу, зважаючи на те, скільки в нас заробляють лікарі, вчителі, вихователі в дитячих садках». А стосовно того, будуть працювати 450 чи 300 народних депутатів, то Дмитро Разумков сумнівається, що можна буде побачити велику різницю в ефективності роботи парламенту загалом.

Голова Верховної Ради вважає, що проблеми українських регіонів багато в чому схожі — скрізь розбиті дороги та наявні інші інфраструктурні недоліки, недостатній рівень боротьби з корупцією та злочинністю. Але ці біди ми подолаємо лише спільно.

Херсонська область.