Його проводять з метою ознайомлення абітурієнтів із процедурою проведення ЗНО, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця.

У поточному році пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 21 березня, а з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) — 28 березня. У день його проведення кожен може скласти тест лише з одного навчального предмета, нагадують в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання є платною послугою для учасників та неприбутковою для організаторів. Його вартість оголошено на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Для всіх зареєстрованих учасників пробного ЗНО буде створено інформаційні сторінки, на яких до 2 березня розміщуватиметься інформація про час і місце проходження пробного ЗНО, а згодом — підсумки тестування.

Зауважимо, що результати «тренувального» ЗНО не можна використати при вступі до закладів вищої освіти.

Реєстрація для участі в «справжньому» зовнішньому незалежному оцінюванні 2020-го триватиме з 3 лютого до 24 березня. Комплекти реєстраційних документів учнів (слухачів, студентів) для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО керівники закладів освіти можуть надсилати до 17 березня 2020 року.

Основна сесія ЗНО розпочнеться 21 травня тестуванням з математики, а завершиться 15 червня ЗНО із хімії.

Вл. інф.