19-річного студента, який повернувся з Китаю, доправлено у Львівську обласну клінічну лікарню. Про це повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я, пише Depo. Львів. Перші аналізи свідчать про те, що коронавірусу в студента немає. Лікарі мають намір продовжити обстеження. Студенту стало зле 23 січня ще в Китаї. У нього зараз немає температури, а лише нежить і кашель. Студент перебуває в лікарні в окремому боксі.

За офіційними даними МОЗ, у країні не зафіксовано жодного випадку цієї тяжкої хвороби, а очільниця відомства запевнила, що Україна готова протистояти світовій епідемії. В аеропорту «Бориспіль» тим часом запровадили додаткові заходи безпеки щодо пасажирів, які прилітають з Китаю, де ситуація з кожним днем, на жаль, погіршується.

Не минається і без фейків. Так, «Укрпошта» навіть змушена була звернутися з роз’ясненням та повідомити, що поширення коронавірусу через товари не зафіксовано. «Світова організація охорони здоров’я не запроваджувала обмежень у міжнародній торгівлі через поширення китайського коронавірусу», йдеться в повідомленні. Утім, розслаблятися не варто, необхідно вживати всіх заходів, щоб уникнути епідемії.

Скріншот відео Еспресо-TV.