У зібранні взяли участь майже триста представників із усіх регіонів, а також гості з Молдови, Румунії, Польщі, Болгарії, Великої Британії.

Тема ради — «Єдність українців, спільна оборона країни — майбутнє незалежної держави». Обговорили патріотичне виховання молоді, участь козацтва в подіях на сході держави, в захисті країни від російської агресії.

Гетьман Українського козацтва Микола Пантелюк вручив ветеранам та воїнам АТО/ООС і кращим козакам нагороди, ювілейні медалі і присвоїв чергові офіцерські звання.

У столиці опришківської слави гості побували на богослужінні у верховинському храмі Успіння Пресвятої Богородиці. Як зауважив крайовий генерал-отаман козацького товариства «Прикарпатська Січ» Михайло Ославський, тут зберігається особливий дух свята.

Учасники ради обговорили проблеми горян та Гуцульщини. Актуальним для краю є невтішна перспектива об’єднання із Косівським районом. Отож учасники зборів ухвалили звернення до всіх гілок влади щодо збереження Верховинського району як адміністративної одиниці.

Фото Романа КЛИМА.