Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук в рамках візиту до Брюсселя (Бельгія) взяв участь у засіданні Міжпарламентської ради Україна—  НАТО (UNIC), яке відбулося на базі штаб-квартири НАТО. Про це йдеться на сторінці Руслана Стефанчука у Фейсбуці.

Під час свого виступу Перший заступник Голови Верховної Ради запевнив у незмінності українського курсу на набуття членства в НАТО. Особливу увагу було відведено питанням поглиблення співпраці між військовими України та НАТО в Чорноморському і Східносередземноморському регіоні. При цьому основним пріоритетом у роботі з Альянсом, на думку Руслана Стефанчука, є приєднання України до Програми розширення можливостей (EOP).

Зазначена програма є технічним інструментом практичної взаємодії наших військових для зміцнення їх взаємосумісності з підрозділами держав—членів НАТО.

Окремо було підкреслено, що необхідно активізувати вирішення питання надання Україні Плану дій щодо членства в    НАТО. Перший заступник Голови Верховної Ради України закликав де-юре визнати те, що Україна робить де-факто. Водночас він запевнив членів ради, що парламент України підтримуватиме і в подальшому ті законодавчі ініціативи, які спрямовані на підняття рівня безпеки і оборони нашої держави.

Наостанок Руслан Стефанчук запросив присутніх на весняну сесію Парламентської асамблеї НАТО, що відбудеться 22—25 травня 2020 року в Києві.

Фото зі сторінки Руслана Стефанчука у Фейсбуці.