Створення цього об’єднання започаткувало новий етап в розвитку українського консерватизму. Більше того, саме формат такого міжфракційного депутатського об’єднання є можливістю викристалізувати, відрефлексувати та концептуально розробити те, що може бути названо сучасним українським консерватизмом.

Протистояння між правими та лівими, між консерваторами та лібералами є цілком природною складовою політичного процесу, й без цього неможливі повноцінні демократія та плюралізм. Однак у сучасних США та Європі це протистояння позицій та світоглядів набуло форми своєрідних культурних війн, перманентної боротьби за ствердження певних способів життя не просто як прийнятних та таких, на які людина має право, але й нормативних, бажаних та цілком відповідних людському єству. Й ці культурні війни, де йде агресивний наступ на цінності та ідентичності цілих народів, релігійних громад та мільйонів родин, відбувається під прапорами «третьої хвилі фемінізму», «плюральності гендеру», «особливих прав ЛГБТ» та інших гасел, які не просто апелюють до певних реальних чи надуманих суспільних потреб, а й завдають непоправної шкоди психіці, самовизначенню, самоусвідомленню мільйонів людей, а також шкодять національній безпеці та демографії країн та народів.

Адепти лівих ідей, упевнені у власній прогресивності та в тому, що час діє на їх користь, та їх погляди відповідають вимогам суспільства постіндустріальної епохи, вже не тільки вимагають особливих прав для себе та впровадження їх ілюзій в законодавчу сферу, а й дедалі менше толерують тих, хто дотримується консервативного розуміння того, чим є людина, родина, стать, честь, гідність, порядність. У результаті цього порядок денний агресивної меншості нав’язується консервативній більшості. Однак ця тенденція є лише однією з багатьох у Північній Америці та Європі, хоча й дуже помітною, яскравою та агресивною. Водночас із цим у сучасному західному світі є й сильні консервативні рухи, політичні та громадські сили, мислителі, публіцисти та лідери громадської думки. Більша частина населення України дотримується консервативних поглядів на життя та ґрунтує свій світогляд на цінностях, які можна справедливо назвати вічними. Сім’я, гідність, порядність, патріотизм, батьківство, материнство — це те, що є по-справжньому важливим для мільйонів громадян України. Тому, якщо цінностям людей загрожують ті чи інші сили або суспільні явища, це вимагає відповідної реакції.

Для захисту цих цінностей і було створено найбільше Міжфракційне об’єднання Верховної Ради України «Цінності. Гідність. Родина.», яке на сьогодні налічує 266 депутатів.

Було обрано співголів від фракцій та груп Верховної Ради:

— «Слуга народу» — Святослав Юраш;

— «Опозиційна платформа — За життя» — Олег Волошин;

— «Батьківщина» — Сергій Тарута;

— «Європейська солідарність» — Михайло Бондар;

— «За майбутнє» — Ірина Констанкевич;

— «Довіра» — Олександр Ковальов;

— позафракційні — Оксана Савчук.

Утворенню Міжфракційного об’єднання передували підготовча та організаційна робота, а також формулювання цілей.

Метою Міжфракційного депутатського об’єднання є захист вічних цінностей українського суспільства і протидія спробам знищити фундаментальне природне право в ім’я політичної моди; підготовка та прийняття законів, які сприятимуть зміцненню родинних цінностей, принципів гідного суспільства та вихованню на основі сімейних цінностей дітей та молоді; а також популяризація та донесення широкого спектра світової консервативної думки до української інтелектуальної спільноти.

У своїй діяльності МФО  орієнтуватиметься також на європейський та американський досвід консервативних організацій та політичних сил, а також на той інтелектуальний потенціал, що є в західних консервативних кіл.

Після оголошення створення об’єднання «Цінності. Гідність. Родина.» в українському сегменті Фейсбуку з’явилася велика кількість критичних, негативних та відверто звинувачувальних коментарів та дописів. Звинувачення стосувалися того, що порушуватимуться конституційні права та свободи, що будуть щось забороняти та почнеться втручання в приватне життя людей, що просувається вітчизняний відповідник російського концепту «духовних скрєп». Однак це зовсім не відповідає дійсності. «Цінності. Гідність. Родина.» — це не про заборони чи обмеження, це насамперед про захист та підтримку родини, це про те, щоб українські родини були більш захищені, щоб їм надавалися максимальна підтримка та захист. «Цінності. Гідність. Родина.» — це про те, щоб думка та позиція консервативної більшості українців, позиція українських родин була почута та захищена на найвищому рівні. «Цінності. Гідність. Родина.» — це про захист правди, природного порядку речей, про те, що діти мають виховуватися в повноцінних родинах, де є батько та мати, а також про те, щоб мінімізувати явища, які сприяють розлученням та іншим негативним явищам, нівелюють та руйнують сімейні цінності.

Святослав ЮРАШ, народний депутат України.