Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації. В ньому взяли участь гендиректор КНП «Обласна інфекційна лікарня» Роман Остяк та заступниця директора обласного лабораторного центру з питань біологічних досліджень Тетяна Джус. Вони повідомили, що від початку епідсезону на грип та ГРВІ захворіло 73 тис. 489 осіб, з них понад 50 тис. — діти до 17 років. Госпіталізовано 2 тис. 18 осіб, зокрема, 1 тис. 582 дитини. Торік за такий саме період занедужало майже на чотири тисячі людей більше.

Тетяна Джус наголосила, що пік захворюваності в регіоні очікують наприкінці лютого. А поки що через карантин в області не працює тільки одна школа. Минулого року їх було сімнадцять.

Фахівці повідомили, що на Івано-Франківщині не зафіксовано жодного випадку захворювання на китайський коронавірус. Роман Остяк наголосив, що новий вірус дуже небезпечний, вакцини та препаратів від нього немає. Торік обласна інфекційна лікарня закупила 200 упаковок «Таміфлю» (ліки від грипу для дорослих) і ще один препарат, призначений для дітей. Окрім того, МОЗ пообіцяло виділити кожній області по дві тест-системи для діагностики коронавірусу.