Рішення про карантинні заходи прийнято на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв’язку з перевищенням в освітніх закладах епідеміологічного порога захворюваності на зазначені недуги.

За повідомленням сайту Вінницької міськради, навчальний процес зупинено з 30 січня до 7 лютого включно. Питання щодо його відновлення вирішуватимуть залежно від ситуації, що складеться на вказану дату.

Тим часом у місті зросла кількість хворих, які потребують стаціонарного лікування, зокрема серед дітей. Такі дані оприлюднено фахівцями департаменту охорони здоров’я міськради. У зв’язку з цим у Центрі матері та дитини розгорнули додатково понад 50 ліжок. Загалом протягом тижня до медиків звернулися понад 2,5 тисячі вінничан з симптомами ГРВІ та грипу.

Вимушені канікули оголошено також у всіх школах міст обласного значення — Козятині і Хмільнику, в низці інших навчальних закладів області.

Незважаючи на те, що у класах нині тиша, учні отримуватимуть завдання дистанційно. З тими, хто не хворіє, вчителі працюватимуть через мережу Інтернет. Карантинні заходи не стосуються педагогів.

До речі, у Вінниці визначили лікарняний заклад, де прийматимуть пацієнтів з симптомами коронавірусу, якщо раптом ця недуга дістанеться міста.

Вінницька область.