На знімку: смолоскипна хода.

На Вічевому майдані провели віче-спомин «Нема любові понад ту, що окропила кров’ю Крути». У ньому взяли участь представники влади, громадських організацій, учасники бойових дій та учні місцевих ліцеїв і ПТУ.

Привітав учасників віча заступник голови міськради Віктор Синишин. Директор Музею визвольних змагань Ярослав Коретчук наголосив на важливості історичного уроку для нинішньої України і провів паралель минулого з подіями в країні 2013-го. Коли також свідомо розвалювали Збройні Сили України. І добровольці стали грудьми на захист держави. Їхній подвиг дає нині краянам можливість жити під мирним небом.

Учасник бойових дій у зоні АТО Петро Шкутяк також наголошував на тому, що студенти-добровольці під Крутами допомагали регулярній армії, яка не була організована та сформована, обстоювати свою державу. Так само у 2014 році українська армія власними силами не могла перекрити всю лінію фронту, перегрупуватися, набути українського змісту...

— Треба дбати про армію та розвивати її, — наголосив Петро Шкутяк, звертаючись до молоді.

Опісля відбулися смолоскипна хода до меморіального скверу та поминальна молитва за полеглими у бою під Крутами і сучасними захисниками.

Фото автора.