Меморандум про співкоординаторство проекту підписали під час прес-конференції голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, депутат облради Степан Барна, Почесний консул Угорщини у Тернополі Тетяна Чубак та ініціатори акції (на знімку).

Ініціатива полягає у тому, щоб висадити 1 000 000 дерев за один день. Заплановано це реалізувати спільними зусиллями усієї країни 20 березня цього року. Основна мета проекту — зробити нашу державу чистішою та «здоровішою», привернути увагу до відновлення екосистеми України і планети, а також продемонструвати цим прикладом, що нам потрібно розвивати нашу екологічну свідомість та культуру.

Про перспективи проекту «Озеленення України» розповіли засновник «CEOClubUkraine» Сергій Гайдайчук та генеральний директор Книги рекордів України, засновниця міжнародного глянцевого журналу «БізнесWoman» Ганна Крисюк. Вони презентували проект та наголосили на важливості участі в ньому кожного українця — і тут, і за кордоном.

«Впродовж останніх кількох років на рівні області ми активно впроваджували практику різноманітних акцій, спрямованих на висадження нових дерев, активно співпрацювали з лісництвом, закладали кошти для придбання саджанців, підготовки землі та виготовлення документації. Торік з обласного бюджету на це було виділено 3,2 млн грн, — зазначив голова обласної ради Віктор Овчарук. — Приємно, що сьогодні ми стаємо учасниками акції всеукраїнського масштабу. Сподіваюся, це стане своєрідним челенджем та знайде своє продовження у кожному куточку держави».

Фото надано прес-службою Тернопільської облради.