В одній з його пленарних сесій «Центрально-Східна Європа — у пошуку свого місця на континенті» заплановано участь віце-маршалка Сейму Польщі Малґожати Ґосєвської.

Ініціатори цьогорічного форуму обрали складну головну тему: продовження процесу реформ і модернізації України в контексті змін головних гілок центральної влади в результаті президентських і парламентських виборів 2019 року. Її обговорюють понад 800 учасників з України, Польщі, країн ЄС, країн-сусідів та США — представники урядів, політикуму, дипломатії, бізнесу, органів самоврядування, європейських інституцій, міжнародних організацій, аналітичних центрів та експертних кіл. У рамках головної теми передбачено понад 30 тематичних дискусійних панелей, присвячених економічній, політичній та соціальній проблематиці.

Дискутуватимуть учасники також про те, чи країни Центрально-Східної Європи можуть виробити спільну позицію щодо низки фундаментальних і дилемних питань, відповіді на які впродовж останніх років шукає Європа? А саме — чим є солідарність і європейські цінності, темпи інтеграції та її характер, майбутнє інституції ЄС в контексті розбіжностей серед країн.

Форум супроводжує низка супутніх заходів: «Східний ярмарок», на якому підприємства можуть заявити про себе та налагодити безпосередні бізнес-контакти, Форум молодих лідерів, а також 10 презентацій українських регіонів, вибраних секторів економіки тощо.

Форум Європа — Україна уперше відбувся 2007 року, його організатором виступає Інститут східних студій.