Унаслідок ускладнення погодних умов через спрацювання системи захисту ліній електропередач на ранок 6 лютого в країні було знеструмлено понад 600 населених пунктів у 13 областях, повідомляє ДСНС України.

Найбільше від негоди постраждали: Одеська область — там без електрики залишилися 137 населених пунктів, у Дніпропетровській — 120, у Херсонській — 87, у Миколаївській — 59, у Кіровоградській — 57, у Донецькій — 34, у Полтавській — 27.

На заході України ситуація не така складна, але в Івано-Франківській області без світла залишаються 26 міст і сіл, у Чернівецькій — 19, у Закарпатській — 3.

В Одеській області обмежено рух вантажного транспорту на автодорозі М-15 Одеса — Рені. Снігова буря, яка піднялася 5 лютого в Одеській області ближче до півночі, повалила дерева та рекламні вивіски і спричинила обриви дротів.

Ураганний вітер на Миколаївщині повалив водонапірну башту і ламав дерева. У самому місті сильний вітер навіть повалив світлофор.

Нагадаємо, як уже писав «Голос України», погоду цього тижня визначатиме повітря арктичного походження. По всій території країни очікуються опади у вигляді дощу і снігу.

Вл. інф.