На сцені — учні дитячої музичної школи ім. І. Дунаєвського.

Фото із сайту Лохвицької ОТГ.

З цієї нагоди в районному Будинку культури відбувся великий концерт учнів місцевої дитячої музичної школи, яка носить ім’я митця.

На ньому згадували, звісно, і його життєвий шлях та яскраву творчу біографію. Народився Ісак у родині заможного містечкового службовця. Після закінчення гімназії вступив до Харківської консерваторії. Здобувши вищу музичну освіту, лише кілька років пропрацював за фахом у харківських театрах. Далі, з 1924 року, продовжував кар’єру в столиці тодішнього СРСР — Москві. Там написав музику до 28 кінофільмів, 11 оперет, 2 балетів і понад сотні пісень.

Воістину світову славу здобув завдяки наймасовішому з мистецтв — кінематографу. Уже за лічені дні після виходу чергової художньої стрічки на екран пісні на музику Ісака Дунаєвського, які співали її герої, ставали майже народними. Хоча не всі його твори, як то кажуть, витримали випробування часом. Насамперед тому, що тодішня ідеологічна машина використовувала надзвичайний талант уродженця Лохвиці для створення такої собі мистецької «вітрини» тоталітарного комуністичного режиму, яка не мала нічого спільного з реальністю...

Однак ті твори Дунаєвського, в яких оспівуються щирі людські почуття та переживання, залишаються назавжди. Це засвідчив і згаданий концерт у Лохвиці, який мав девіз «Легенда світового кіно». Глядачів, як і понад півстоліття тому, захоплювали композиції та пісні Ісака Осиповича у виконанні його юних земляків. Останні стають гідними спадкоємцями слави композитора й також дивують багатьох своїми талантами.

Зокрема, присутні не шкодували долонь для оплесків після виступів юних композиторів-початківців Дениса Барчука й Ангеліни Захарченко. Вони стали переможцями конкурсу «Створюємо музику», який улаштували в дитячій музичній школі ім. І. Дунаєвського.