В урочищі Салотопка трактор, який приватна особа найняла у фермерському господарстві, порвав трубу.

«Він своїм навісним агрегатом зачепив цю трубу і пошкодив приблизно два метри», — каже селищний голова Понорниці Петро Василець. Він додає, що в урочищі газівники не поставили попереджувальних знаків, де проходить труба.

Люди, в будинках яких нема печей та грубок, тимчасово переселилися до родичів.

До відновлювальних робіт залучено понад 20 робітників. Представники ПАТ «Чернігівгаз» заявляють, що хтось має відшкодувати збитки. Хоча насправді треба самому підприємству виставити рахунки за відсутність попереджувальних знаків.

Понорницька школа не працює. «Температура повітря у приміщеннях +6. Навчатися дітям просто неможливо, дуже холодно. Вони навчаються дистанційно. Обіцяють відновити тепло за три дні, максимум за п’ять, а тому весняних канікул забирати не будемо», — зазначила директорка школи Інна Чепік. Зачинено також ощадкасу й аптеку.

Термінове засідання районної комісії з питань техногенної, екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося в Коропській райдержадміністрації, оголосило надзвичайну ситуацію місцевого рівня та визначило два пункти обігріву у Понорниці.