На знімку: голова Вінницької ОДА Владислав Скальський (ліворуч) під час ознайомлення з перебігом робіт на будівництві регіонального кардіоцентру.

Під час ознайомлення з перебігом будівельних робіт керівник ОДА Владислав Скальський запропонував установити пам’ятник Серцю на території Вінницького регіонального лікувально-діагностичного кардіологічного центру.

Будівництво у Вінниці регіонального закладу для діагностики й лікування серцево-судинної патології є одним з найбільших проектів у нашій країні, що споруджується за кошти Світового банку. Тут надаватимуть допомогу пацієнтам не тільки з Вінниччини, а й сусідніх областей.

Щоб не відставати від графіка робіт, на об’єкті збільшено кількість будівельників. Нині тут щоденно трудиться 160 робітників і спеціалістів.

Завершити будівельні роботи планують, як і передбачено, у вересні нинішнього року. У грудні 2020-го мають прийняти перших пацієнтів.

Будівництво кардіоцентру — це другий етап проекту «Складова розвитку системи охорони здоров’я Вінницької області, спрямована на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією».

На першому етапі область отримала кошти від названої фінансової установи на оснащення лікувально-профілактичних закладів первинного, вторинного, третинного рівнів, а також служби екстреної меддопомоги. Як стверджують в обласному департаменті охорони здоров’я, їх використання дало можливість істотно скоротити смертність та інвалідність від серцево-судинних захворювань. Так, кількість інфарктів у регіоні скоротилась на 30 відсотків, а інсультів — на 13 відсотків.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.