Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Bild.

Реттген назвав «ганьбою» позицію Заходу, який ігнорує дії Росії. «Прицільне бомбардування мирних мешканців російською авіацією є огидним військовим злочином», — заявив він, зажадавши «максимального політичного та економічного тиску» на Москву.

Тим часом в ООН підрахували, що від початку підтримуваного Росією наступу сирійських урядових військ в грудні 2019 року з охоплених боями районів на північному заході Сирії втекли майже 900 тисяч осіб.

У середині грудня уряд Німеччини дійшов висновку, що воєнні дії на півночі Сирії «поки що не мали помітного впливу на зростання початкових заяв про надання притулку громадянами Сирії в Німеччині».

Але це може змінитися. «Сценарій є дуже реальним: якщо ми не захистимо зовнішні кордони ЄС ліпше і якщо на півночі Сирії не буде миру, ми зіткнемося з кризою біженців, як 2015 року», — попереджає статс-секретар міністерства внутрішніх справ ФРН Штефан Майєр.

Напередодні поновлений наступ за підтримки Росії та проіранських угруповань з метою повернути останній бастіон повстанців на північному заході Сирії дозволив силам президента Башара Асада захопити контроль над великою частиною сільської місцевості поблизу Алеппо і просунутися глибше до утримуваної повстанцями густонаселеної провінції Ідліб.