20 лютого 2014 року. Київ, Майдан Незалежності.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА (з архіву «Голосу України»).

Вшосте активісти Майдану, волонтери, учасники АТО і просто небайдужі люди прийдуть на Алею Героїв Небесної Сотні, раніше Інститутську, де 18—20 лютого 2014 року загинуло найбільше учасників Революції Гідності, щоб вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя за майбутнє України.

Фото зі сторінки Анжеліки Рудницької у Фейсбуці.

Акція, ініційована мистецькою агенцією «Територія А» та співачкою, волонтеркою та громадською діячкою Анжелікою Рудницькою, щороку збирає дедалі більше людей та розширює свої кордони. Нині до неї долучаються активісти в обласних центрах, у маленьких містах та селах, і навіть в інших країнах.

У Києві учасники акції приходять на місце розстрілів, в інших містах — до меморіалів загиблих Героїв і розвішують на деревах вирізаних з білого паперу янголів та запалюють свічки.

Як повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці Анжеліка Рудницька, до акції, що вже стала всесвітньою, цьогоріч долучилися МГО «Меtа Морфози». Волонтери разом з дітьми недільної школи Свято-Успенської парафії, що в Бахмачі Чернігівської області, виготовили десятки білих янголів. У міській бібліотеці-філії № 1 імені Івана Франка провели відеоперегляд «Небесна Сотня поіменно» та ознайомили присутніх з біографією загиблого на Майдані земляка — волонтера медичної служби Василя Прохорського.

Анжеліка Рудницька роз-повіла, що до акції також долучилися в Чернігові та селі Анисів Чернігівського району, у селі Дмитріївка Очаківського району Миколаївської області, Авдіївці на Донеччині. А ще у Львові, Вінниці, Івано-Франківську, Верховині на Прикарпатті, в Ірпіні, Коломиї, Одесі, Рівному, Сєвєродонецьку, Тернополі, Херсоні, Краматорську, Торецьку, Хмельницькому, Чернівцях.

Білі янголи нагадають про безстрашність і самопожертву учасників Майдану також в Афінах, Варшаві, Брюсселі, Парижі, Стамбулі, Баффало, Ніцці. «Сьогодні і  у всі дні, коли ми вшановуємо загиблих, ці світлі ангели, як згадка, біліють на Алеї Героїв Небесної Сотні. Ми не маємо права забувати... У такі дні ми повинні бути разом. Приходьте, приєднуйтеся. Дякую всім, хто не зневірився. Чуття єдиної родини — це велика сила», — наголошує Анжеліка Рудницька.