Складові реалізації проекту розвитку вітрового парку потужністю 800 МВт на території Мангушського та Нікольського районів обговорювалися на зустрічі голови Донецької ОДА Павла Кириленка (на знімку праворуч) з представниками компанії WindFarm.

Енергія вітроустановок споживатиметься передусім місцевими громадами та Маріуполем, і, за словами директора WindFarm Юрія Жабського, компанія вже замовила необхідні експертизи та отримала дозволи в місцевих громад на розвиток парку.

Компанія реалізовуватиме проект чотирма чергами — до 2026 року. До процесу в частині виготовлення обладнання та будівництва під’їзних доріг планують залучити металургійні, машинобудівні та дорожні підприємства області.

«Цей проект за умови дотримання всіх норм сучасного українського законодавства, безумовно, був би цікавий для Донецькій області, — зазначив за підсумками зустрічі Павло Кириленко. — Тому домовилися, що керівники компанії розроблять і нададуть покрокову дорожню карту реалізації проекту. І там, де потрібна буде підтримка обласної влади, ми її надаватимемо: розвиток альтернативної енергетики та надходження інвестицій для Донеччини є вкрай важливими».

Фото прес-служби Донецької ОДА.