«Я добре пам’ятаю цей день, як у цьому залі, у Верховній Раді приблизно у цей час з’їжджалися народні депутати, і я особисто вмовляв багатьох із них зайти в зал і проголосувати за дуже важливу постанову про відведення бойових одиниць і сил «Беркуту» в місця дислокації, щоб припинилась та жахлива стрілянина, — пригадав співавтор проекту Постанови народний депутат України Святослав Вакарчук (фракція «Голос»). — У мене перед очима — той дим, запахи... Але, думаю, набагато складніше, аніж мені та колегам-політикам, — родинам тих, хто віддав своє життя за свободу України. І я уклінно вдячний усім їм за те, що вони виховали таких дітей. Ніхто не поверне їх, але Бог, який є на світі, точно бачить це і дасть усім нам зробити так, щоб ця жертва не просто не була марною, але і зробила нашу країну сильнішою. І хотів би закликати усіх політиків та людей, які навколо політики, циніків, які сьогодні пробують переглядати цю пам’ять і використовують прапор Майдану для свого власного політичного прапора, — не смійте маніпулювати пам’яттю Майдану»!

«Ця заява є важливою саме зараз, коли бачимо з боку проросійських сил спроби змінити оцінку Революції Гідності, говорити про державний переворот, про фальшиву небесну сотню та інші блюзнірські речі», — додав Володимир В’ятрович (фракція «Європейська солідарність»).

«Ця постанова засуджує і дає політичну оцінку режиму Януковича, засуджує дії «беркутівців», які розпочали криваві події на Майдані», — зауважив Вадим Івченко (фракція «Батьківщина»).

«Я дуже чітко пам’ятаю і струмки крові на Інститутській, і тіла загиблих у холі готелю «Україна», і 18 лютого, коли палав Будинок профспілок і на моїх руках загинув один із Героїв Небесної Сотні Володимир Кульчицький, — розповів Єгор Чернєв (фракція «Слуга народу»). — Майдан пройшов крізь кожного з нас, і маємо пам’ятати про ті втрати і ту ціну, яку заплатила Україна заради того, щоб ми будували справедливе майбутнє для наших дітей і нас самих».