У Кременчуці в День Героїв Небесної Сотні урочисто відкрили барельєф одному з них — землякові Герою України Ігорю Сердюку. Встановили його на будинку, розташованому на перехресті вулиць Героїв Небесної Сотні та Ігоря Сердюка.

Вшанувати пам’ять майданівця прийшли його батьки, донька та брат, представники міської влади, побратими, активісти Євромайдану, небайдужі містяни. Для більшості з них Ігор став прикладом небалакучого, та діяльного й готового до самопожертви патріота України. Займаючись підприємництвом у рідному місті, він облишив свої справи й став їздити на столичний Майдан фактично з початку Революції Гідності. Там вступив до лав 9-ї сотні Самооборони. Побратими довірили йому відповідальну місію бути її прапороносцем.

Тож 18 лютого 2014 року Ігор Сердюк разом із ними був на перехресті вулиці Інститутської та Кріпосного провулку неподалік Маріїнського парку. На тому місці під час спорудження барикади «беркутівці» і «тітушки» спочатку влаштували сутичку, а потім хтось із них майже впритул вистрелив у чи не найпомітнішого серед загалу прапороносця — куля влучила Ігорю Сердюку прямо у перенісся. Та навіть після смертельного поранення він, за спогадами побратимів-очевидців, не випустив прапора з рук. Прикро, але до цього часу його вбивця вважається невстановленим і, звісно, не покараний...

Полтавська область.