На позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати одноголосно ухвалили звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Житомирської ОДА та народних депутатів України Сергія Кузьміних та Ігоря Герасименка щодо включення комунального підприємства «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради до переліку опорних лікарень.

У зверненні зазначається, що лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка розташована найближче до міжнародного автошляху Київ—Чоп, що має стратегічне значення. Крім того, відстань між визначеними опорними лікарнями (лікарнею № 1 та Новоград-Волинським міськрайонним територіальним медичним об’єднанням) становить понад 100 кілометрів. У зверненні також ідеться про те, що на даний час у Житомирі функціонують дві потужні міські лікарні для дорослого населення, які мають змогу надавати своєчасну, безпечну та якісну медичну допомогу. Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка має потужні хірургічну, травматологічну, гінекологічну, ЛОР служби, приймально-діагностичне відділення, що відповідає сучасним вимогам, і обслуговує понад 120 тисяч міського населення та мешканців інших прилеглих об’єднаних територіальних громад.

Хоча за результатами проведеного за допомогою USAID аналізу спроможності мережі закладів охорони здоров’я Житомирської області лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка посіла в рейтингу друге місце (після КП «Лікарня № 1»), її не включили до переліку опорних закладів. Житомирська міська рада не погоджується з таким рішенням та вимагає включити комунальне підприємство «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради до переліку опорних закладів охорони здоров’я Житомирської області та внести відповідні зміни до розпорядження Кабінету Міністрів України від 15.01.2020 № 23-р «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року».

Схожі звернення також нещодавно ухвалили на спільному сесійному засіданні Малинської міської і районної рад стосовно КНП «Малинська міська лікарня» та на спільній позачерговій сесії Олевської міської та районної рад, Білокоровицької та Радовельської сільських рад стосовно КНП «Олевська центральна лікарня».

Житомир.