Відкритий фестиваль-конкурс читців, поетів і художників пам’яті Володимира Сосюри «Любіть Україну!» відбувся у Слов’янську за підтримки Донецької облдержадміністрації та управління культури і туризму. Цього року в Слов’янській центральній бібліотеці зібралися понад 170 конкурсантів. Традиція проведення цього фестивалю була започаткована ще в 2000 році у Дебальцевому, де 122 років тому народився Володимир Сосюра.

Журі фестивалю-конкурсу очолив правнук видатного поета, громадський діяч Олексій Сосюра.

«Основні завдання конкурсу — вшанування пам’яті поета-земляка, популяризація його творчості, розвиток поетичного та образотворчого мистецтва, виявлення обдарованої молоді та виховання її духовного світогляду, — зазначила в. о. начальника управління культури і туризму ОДА Аліна Певна. — Цей захід має на меті надихати молодь на нові творчі злети та досягнення, зміцнювати любов до рідної країни та мови».

За підсумками конкурсної програми були визначені переможці та володарі Гран-прі у чотирьох номінаціях. Найкращі художники, поети, читці та фотохудожники отримали звання лауреатів, гравертони та цінні подарунки від організаторів.