Ліворуч - сільський голова Борщева Ігор Розвадовський.
 


Сучасні умови для учнів Борщівської ЗОШ.

На Прикарпатті може сформуватися міжрайонна ОТГ. Більшість мешканців Борщева Снятинського району виявили бажання увійти до Матеївецької об’єднаної громади, що на території сусіднього Коломийського району. Такий результат подворового опитування селян. Однак за перспективним планом територій громад області три села Борщівської сільської ради мають увійти до Заболотівської ОТГ.

Мешканці Хлібичина, що входить до цієї сільради, готові приєднатися до Заболотова, а Борщівської Турки і Борщева — проти. Перевага на користь Матеївецької ОТГ зумовлена тим, що порівняно із сусідньою Заболотівською тут відбувся значний прорив соціально-економічного та культурного розвитку населених пунктів.

Залишилась справа за малим, тобто, депутати на сесії Борщівської сільської ради мали офіційно узаконити волевиявлення своїх виборців. Сесію скликали, та рішення приймати неможливо — нема кворуму. І так перший раз, другий, третій. Певні особи почали погрожувати сільському голові Борщева Ігорю Розвадовському за те, що він схиляє до Матеївецької ОТГ. Дійшло до того, що його подвір’я закидали «коктейлями Молотова», виникла пожежа. «Працюю винятково в інтересах громади. На різного роду наклепи намагаюся не реагувати. Прикро, що інколи люди переходять межу. Не зраджував інтересів громади, а прислуховуюся до більшості. Бо Всевишній бачить усе. Готовий покласти в церкві руку на Біблію і вкотре повторити свою позицію», — коментує ситуацію Ігор Розвадовський.

У громаді відзначають успішну діяльність голови. Перелічують зроблене за час перебування на посаді. Це й асфальтування сільських вулиць, ремонт клуба і ФАПу в Хлібичині, встановлення вуличного освітлення, впровадження централізованого вивезення сміття, відродження сільського футболу, встановлення пам’ятника Тарасу Шевченку, проведення руслоочисних робіт. Торік відкрито сучасний спортмайданчик зі штучним покриттям.

Територія Борщівської сільради перша серед сіл Снятинщини охоплена Інтернетом. Багато зроблено й для розвитку освіти.

«Завдяки місцевому бюджету в нашій школі, а також у навчальних закладах Хлібичина і Борщівської Турки забезпечено комфортні умови для навчання дітвори і праці педагогів. Ігор Михайлович завжди цікавиться нашими проблемами і всіляко намагається їх розв’язати. Придбано новий генератор, принтер, облаштовано огорожу навколо школи — це все заслуга сільського голови та його команди», — розповіла директор Борщівської ЗОШ Іванна Том’як.

Коли ж нарешті депутати зійшлися, то проголосували за приєднання населених пунктів Борщівської сільради до Заболотівської ОТГ. Отож відверто проігнорували думку більшості. Всупереч волевиявленню своїх односельців.

Такий перебіг подій викликав невдоволення серед простого люду. Тож історія на цьому не закінчилася. Нещодавно у Борщеві відбувся схід селян за присутності представників обох таборів на чолі з головами Заболотівської ОТГ Іваном Танюком та Матеївецької — Петром Книшуком. Сторони дискутували, сперечалися. Кожен наполягав на своєму. До спільної думки не дійшли.

Представники громади Борщева на чолі із головою Ігорем Розвадовським прибули на чергову 34-ту сесію Івано-Франківської обласної ради. Про це повідомила в сесійній залі депутат облради Орися Книшук. У такий спосіб селяни сподіваються донести свої міркування до регіональної робочої групи формування перспективного плану територій громад області.

Івано-Франківська область.

Фото надані авторами.