За словами начальника управління культури, національностей та релігій Луганської ОДА Аліни Адамчук, торік було подано 22 заявки, 19 із яких визначено переможцями. Під час реалізації проектів працівники культури Львівщини та Луганщини знайомилися з історією, традиціями, обмінювалися досвідом, презентували власні досягнення.

Зокрема, у рамках проекту «Театр єднає серця» Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру глядачі Львова та Дрогобича побачили виставу «Жайворонок», присвячену жінкам на фронті.

Актуальним також став проект КЗ «Станично-Луганська районна централізована бібліотечна система», метою якого було виготовлення буклета «За покликом серця» про львів’янина Тараса Дороша. Він пішов добровольцем у зону АТО й загинув поблизу Станиці Луганської. Для збирання матеріалів на батьківщину героя до села Малехів Жовківського району Львівської області та Львова вирушила культурно-краєзнавча експедиція. Крім того, у бібліотеці створено постійну бібліоінсталяцію «За покликом серця».

А нещодавно до учасників Меморандуму про співпрацю в рамках реалізації проекту «Змінимо країну разом» долучилися Івано-Франківська та Донецька області.