Про це заявив глава міжнародної групи експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Брюс Ейлворд, передає Укрінформ з посиланням Business Insider.

«Загальний висновок для світу — він просто не готовий», — зазначив Брюс Ейлворд після поїздки в Китай. За словами Ейлворда, нині йдеться про швидко наростаючу епідемію в різних точках світу, «з чим нам доводиться боротися дуже швидко, щоб запобігти пандемії». І це може викликати труднощі в країнах, де немає такої системи епідемнагляду за хворобами, як у Китаї — країні, що сильно постраждала від смертельного спалаху атипової пневмонії у 2002—2003 роках, вважають у ВООЗ. «Сотні людей у Китаї не заразилися COVID-19 через цю агресивну відповідь», — зазначив Брюс Ейлворд. 

Станом на 26 лютого інфекцію коронавірусу виявлено у 81 002 людей, померло від хвороби — 2762 людини, одужало — 30 098.

Географія COVID-19 розширюється щодня. В американському Сан-Франциско вирішили не чекати «першого пацієнта» і завчасно оголосити надзвичайний стан. «Глобальна картина швидко змінюється, і нам необхідно підвищити ступінь готовності», — цитує заяву мера міста Лондон Брід The Hill. До середи в США було підтверджено 57 випадків коронавірусу, серед яких 40 пасажирів круїзного лайнера Diamond Princess.

У вівторок Національний інститут здоров’я США повідомив, що медичний центр Університету Небраски розпочав клінічні дослідження препарату проти COVID-19 на людях. І першим його учасником став американець, евакуйований із Diamond Princess. Препарат, який тестуватимуть науковці, є антивірусним засобом широкого спектра дії. Раніше його протестували на людях із недугою, зумовленою вірусом Ебола. Також препарат показав хороші результати в лікуванні хвороб, викликаних іншими коронавірусами (MERS і SARS), проведеному в рамках дослідження на тваринах.