Звідси сигарети через митницю та «зеленку» переправляли до ЄС. 

Знайдено 7 тонн тютюну, який постачали з Молдови, та значну кількість готової продукції з акцизними марками тієї ж країни. Вартість усіх заготовлених до виробництва матеріалів перевищила 700 тисяч гривень. А саму лінію оцінюють у понад 5 мільйонів.

Тютюн з Молдови заїжджав контрабандним шляхом не тільки до Чернівецької, а ще й до Хмельницької та Івано-Франківської областей. Значну партію його, схоже, переправляли до Румунії. Обладнання, на якому пакували контрабанду, — іноземного виробництва. Є припущення, що його завезено з Румунії. Тож синдикат працював по обидва боки кордону. І це зрозуміло, бо, зважаючи на постійні затримання на українському кордоні цигаркових вантажів на мільйони гривень, стає очевидним, що у Румунії цю контрабандну масу є кому приймати.

Напевно, тепер буде нескладно встановити, хто і коли завіз до Чернівецької області портативну імпортну тютюнову фабрику. На сайті «Обозреватель» уже з’явилася інформація про причетність до облаштування промислового виробництва контрабандних цигарок різних марок місцевих авторитетів, про яких неодноразово заявляла і Генпрокуратура, на прізвиська Слон та Бабуся, пов’язаних з колишнім впливовим народним депутатом від Буковини.