Працівники обласної філії Суспільного UA: Кропивницький, місцеві журналісти, представники профспілок та громадськості провели біля обласної телерадіокомпанії акцію підтримки регіонального мовника.

На думку організаторів та учасників акції, дії керівництва НСТУ можуть призвести до повної ліквідації місцевого телебачення і радіо. Адже в його планах — обмеження виробництва обласними філіями власного контенту до години на добу для телебачення і півтори години для радіо (нині тривалість трансляції місцевих програм становить шість годин).

Водночас продюсер обласної філії Суспільного Олена Кваша зауважила, що жодних документів щодо скорочень немає. «Якщо йдеться про істотне штатне скорочення або про зміни у мовленні, то нині офіційних підстав говорити про це у нас немає». Це підтверджує і член правління Національної суспільної ТРК Микола Чернотицький: «Хочу запевнити, що жоден з двадцяти чотирьох регіональних каналів не зникає, вони залишаються. Ми робимо трансформацію для того, щоб поліпшити наш контент. Ми створили digital-команди в кожному регіоні, за цим майбутнє. Також посилюємо радіо там, де нас краще слухають, і прибираємо там, де гірше», — повідомив він на Суспільному.

Схожі акції на підтримку регіонального мовлення відбулися вже в майже 10 регіонах України.

Фото з сайту gre4ka.info.