Станом на 27 лютого 2020 року у світі було зареєстровано 82 164 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, із них  2 801 — летальні. Одужало вже 32 897 осіб, повідомило Міністерство охорони здоров’я України. У ВООЗ заявили, що вперше зафіксована кількість нових хворих на коронавірус більша за межами Китаю, ніж всередині країни.

Відповідно до останніх даних ВООЗ, найбільш імовірними природними резервуарами для SARS-CoV-2 є кажани, але вважається, що вірус подолав видовий бар’єр для людини від іншої проміжної тварини-господаря. Цими проміжними тваринами-господарями можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини, яких ще не ідентифіковано.  

Тим часом вітчизняний МЗС підтвердив перший випадок зараження громадянки України в Італії. 26-річну українку, яка працює на півночі, в Кремоні, й приїхала на південь провідати батьків, госпіталізували 26 лютого. Проведені тести дали позитивний результат. Дівчина приїхала з Ломбардії до муніципалітету Монтано-Антілія 15 лютого до  батьків. Через п’ять днів у неї проявилися перші ознаки хвороби. За інформацією ЗМІ, нині вона перебуває в ізольованій палаті під наглядом лікарів. Стан дівчини — не критичний. Батьків і всіх родичів, з якими вона контактувала, помістили в карантин.

Фото Сіньхуа.